اجرا
اجرای ساختمان شامل موارد متعددی است برخی از موارد آن شامل اجرای پی و فونداسیون، اجرای تاسیسات برقی و اجرای تاسیسات مکانیکی میشود. اجرای کل اسکلت و بنا جزو موارد زمانبر و اصلی یک ساختمان است و در کنار آن اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی نیز حائز اهمیت میباشد.
از جمله مواردی که در مورد تاسیسات برقی یک ساختمان باید مدنظر بوده و اجرای آنها به درستی صورت بگیرد میتوان به سیستمهای توزیع، محاسبه جریان اتصال کوتاه، محاسبه کابل، سامانه زمین، برآورد بار، تجهیزات تابلوییِ فشار ضعیف، برقگیر، برق اضطراری، روشنایی داخلی، تعداد پریز و چراغ در واحد مسکونی و … اشاره کرد.
درباره موارد الزامی در تاسیسات مکانیکی و اجرای ساختمان هم باید به استاندارد بودن لولهها و درج شدن آرم استاندارد بر روی آنها، مستعمل نبودن مصالح مورد استفاده در بخش تاسیسات، عدم عبور لولههای تاسیساتی از فضای نصب و چاله آسانسور مگر در موارد استثنا و ذکر شده در قانون نظاممهندسی، اشاره کرد. تمامی لولههای آب، لولههای باران و لولههای فاضلاب باید به صورت زیر سقفی اجرا شود بهجز در موارد استثنا. موارد ایمنی حین کارِ کارگران ساختمانی و ابزار و ادوات کار آنها باید توسط ناظر تاسیسات مکانیکی بررسی شود.
فضاهای دارای لوازم بهداشتی برای داشتن امکان تهویه هوا باید چک شود، این مورد که نصب لوازم بهداشتی مانع از باز و بسته شدن کامل درها و پنجرهها نشود نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد. در دسترس بودن شیرآلات و لوازم بهداشتی از دید یک ناظر تاسیسات مکانیکی مهم است. اگر لولههایی از زیرِ پی ساختمان عبور میکنند یا از زیر دیوار باربر گذر میکنند، باید موارد ایمنی بر روی آنها لحاظ شود. مواردی مثل ایجاد غلاف فلزی یا ایجاد طاق که از شکستن لوله جلوگیری شود نیز حتماً مورد بازرسی قرار میگیرند. در این مورد باید دقت کرد که شکافتن، بریدن یا سوراخ کردن اجزای اصلی ساختمان برای عبور لوله مجاز نیست مگر اینکه این موارد در طراحی سازه پیشبینی شده باشد. در ضمن ناظر تاسیسات مکانیکی بررسی میکند که در پیِ ساختمان سوراخ ایجاد نشود و لولههای فاضلاب فقط از روی پی یا زیر سقف عبور کنند. اجرای ساختمان در تمامی موارد از جمله خدمات این شرکت است.